Relative Content

Tag Archive for 上海品茶网RLD

Matchbox houses / Avanto Architects

first_imgManufacturers: AutoDesk, JUNG, Vibia, Bega, Modular Lighting Instruments, Rockfon, Wienerberger, Designbetoni, Schuco, Tapwell Photographs:  Arsi Ikäheimonen Manufacturers Brands with products used in this architecture project Houses Save this picture!© Arsi Ikäheimonen+ 27Curated by Paula Pintos Share Products used in this ProjectHanging LampsVibiaHanging Lights – MatchLightsVibiaHanging Lamps – Wireflow LinealSwitchesJUNGLight Switch – LS 990Assistants/ Avanto:Piotr Gniewek, Architect; Hiroyuki Tsukui, Student of ArchitectureInterior Architects:Timo Mikkonen ja, Antti RouhunkoskiStructural Designer:Kari ToitturiHvac Designer:Ben-Roger LindbergElectric Designer:Jukka RuottinenGarden Designer:Hanna HentinenProject Management:Junnu Haapio, Timo Toropainen, Niko HänninenStructure Contractor:Laastu OüBrickwork Contractor:Muurausliike Sami Vanne OyGround Works Contractor:Poika ja ämpäri OyFurniture Contractor:Mikko KittiläHvac Contractor:PP-Putki OyElectric Contractor:Sähkö-Wiik OyCity:EspooCountry:FinlandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Arsi IkäheimonenText description provided by the architects. The gently sloping plot is located near the sea and bordered to the north by the street. The surrounding buildings represent the architecture of single-family houses of different eras. The challenge was to solve two detached houses in place of one demolished house so that the buildings would naturally sit on the plot, providing both houses with privacy and the best views. At the same time, comfortable outdoor areas should be created. Old stone fences, rocks, and pines gave the site a temporal perspective. The commissioners gave free rein to the architecture but wished for a beautiful and durable whole.Save this picture!© Arsi IkäheimonenSave this picture!Floor PlansSave this picture!© Arsi IkäheimonenThe sketching showed that houses should not be placed on a plot in the same coordinate system in order to preserve key natural elements. In addition, the lower floor wanted to settle in a different direction than the upper floor in order to have both sunny outdoor areas and great views. The blocks settled down like overlapping matchboxes. Old stone fences, rocks and pines were spared. They became an essential part of the courtyard and street facade. There is a covered terrace below the upper floor overhangs and a sunny roof terrace over the lower floor roof.Save this picture!© Arsi IkäheimonenArrival to the buildings is gradual. From the street, you enter the courtyard through the stone fence gate and enter the houses’ entrances, either on a garden stairs or on a paved path. On the street side of the matchboxes there are facade retreats that form the entrance canopies. The entrance lobby faces a long view through the house and the “stairway to heaven”. The passage is guided smoothly to the upper floor of the building where the main spaces are located. The floors are joined by an open, glass-covered space, where daylight is screened. The atmosphere of the interior changes with the weather and the cycle of the day.Save this picture!© Arsi IkäheimonenThe upper floors of the houses offer views of either the wind-blown pines or the sea. At the heart of the buildings is a warm wood core with smaller, more private spaces inside. The fixed furniture is integrated into the wood core. In one house the wood core is made of oak and in another the gray larch. The target lifetime of load-bearing structures is at least 100 years. The frame of the buildings is mainly in-situ cast concrete, giving sufficient strength and stiffness for the overhangs. The buildings were to be rooted in rocky pine forests.Save this picture!© Arsi IkäheimonenFacade brickwork is randomly live. The type of brick is a long, low, rough brick with variegated burn and shades resembling pine bark. The façades and the underside of the overhangs are thinly grouted with black compact mortar without post-sealing. When doing this, the brick surface is emphasized while the seams are deeper shaded. During the design phase, the energy use of the building was simulated and design solutions could be optimized. The buildings are heated with geothermal heat and self-sufficient ground cooling is used for cooling. The systems are self-regulating with house automation. Glasses are energy efficient sunscreen glazings.Save this picture!© Arsi IkäheimonenSave this picture!SectionsSave this picture!© Arsi IkäheimonenProject gallerySee allShow lessCentre Pompidou-Metz / Shigeru Ban ArchitectsSelected ProjectsGranary Square Pavilion / Bell Phillips ArchitectsSelected Projects Share “COPY” Architects: Avanto Architects Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932405/matchbox-houses-avanto-architects Clipboard Year:  CopyHouses•Espoo, Finland Matchbox houses / Avanto Architects Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Projectscenter_img 2019 Photographs Anu Puustinen and Ville Hara, Architects SAFA ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932405/matchbox-houses-avanto-architects Clipboard Lead Architects: Finland “COPY” Area:  720 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily Matchbox houses / Avanto ArchitectsSave this projectSaveMatchbox houses / Avanto Architects CopyAbout this officeAvanto ArchitectsOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesEspooOn FacebookFinlandPublished on January 25, 2020Cite: “Matchbox houses / Avanto Architects” 25 Jan 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more